baguetter
Ingredients
- 1/3 17g jäst
- 1 msk honung
- 1,5 tsk salt
- 6 dl kallt vatten
- 13 dl Vetemjöl
Instructions
- sätt ugnen på 250 grader
- smula jäst, i med salt och honung häll på lite vatten och lös upp. häll på resten av vattnet. tillsätt sist mjöl och rör om.
- jäs degen i 2 timmar i rumsvärme eller låt stå i kyl över natten. lägg på bakplåtspapper med lite mjöl på en ungsplåt stjälp ut degen på mjölat bord knåda inte! gör 3 avlånga baguetter mjöla dem lite lätt skär degen i 3 delar lägg dem på plåten skåra dem med vass kniv uppe på ytan jäs i 15 min
- grädda mitt i ugnen 15 min sänk värmen till 130 grader och grädda 15 min ytterligare. ta ut, låt svalna på galler. förvara bröden i en kökshanduk går att frysa in, tinas upp långsamt.