1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Duchessepotatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
3. Fisk: Salta och peppra torskbitarna.
4. Dillsås: Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt.
Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min.
Tillsätt finhackad dill, salt och peppar.
Smaka av med citronsaft och ställ åt sidan.
5. Duchessepotatis:
Sila av potatisvattnet.
Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
6. Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken.
Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna.
Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
7. Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor.